NIEUWS

Nieuwe accommodatie beschikbaar!

Wij zijn blij om te kunnen vermelden dat er een nieuwe accommodatie beschikbaar is! Een uniek, zelf ontworpen en ingerichte “tiny house”. De accommodatie is voorzien van een houtkacheltje en eenvoudig aanrechtblokje en heeft een prachtige plek gekregen op ons nieuwe kampeerterrein.

 

Kampeerterrein een succes!

Het kampeerterrein dat vanaf dit jaar in gebruik genomen kon worden, is een echt succes! Wat krijgen we veel leuke, enthousiaste reacties! We hebben het terrein ingericht zoals we zelf graag kamperen: veel ruimte en groen en keuze uit plaatsen met en zonder elektriciteitsaansluiting.

 

24 juni: De dag van de Kampvuurmuzikant!

Zaterdag 24 juni was het De Dag van de Kampvuurmuzikant. We hebben de hele dag in spanning gezeten of het ’s avonds wel droog zou blijven. En ja, dat geluk hadden we! En de muzikanten waren super goed! Len & Mar, Sven & Robbert en Torenhoog: we hebben allemaal van jullie genoten en willen jullie ontzettend bedanken voor de mooie avond! De jury had het moeilijk, want de verschillen wat muzikaal talent betreft waren minimaal, maar uiteindelijk is Torenhoog tot winnaar uitgeroepen. Hele aanstekelijke muziek met goede teksten en het enthousiasme spatte er van af. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

Filmpje van een deel van het terrein van Landgoed De Wielewaal

Tijdens het Pinksterweekend van 2017 zijn de waterscouts van Midden Nederland weer bij ons te gast in verband met hun “ZuWaKa”. Ze gebruiken een drone met camera om o.a. de zeilwedstrijden te filmen. Ze hebben voor ons ook een leuk filmpje en mooie foto’s gemaakt van een deel van ons terrein. Helaas is ons natuurterrein tussen de camping en het vluchthaventje niet gefilmd, aangezien de batterij bij aankomst bij het eerste strandje leeg was, maar uiteraard heel hartelijk dank voor deze mooie beelden!

 

 

24 juni: Dag van de Kampvuurmuzikant

Jaaaaa! Er zijn genoeg muzikanten die zich op hebben gegeven om op 24 juni op verschillende plaatsen in Nederland bij een kampvuur hun muziek ten gehore te brengen. Binnenkort stellen wij hier de muzikanten voor die op ons terrein zullen spelen. Voor meer informatie over het concept kunt u alvast een kijkje nemen op www.DagvandeKampvuurmuzikant.nl

Nieuwe brug geplaatst

Op 4 april is de brug geplaatst die het bestaande terrein verbindt met het nieuwe kampeerterrein. De brug is geheel gemaakt van Flevolands eikenhout, zelfs grotendeels van bomen van eigen terrein.

Vernieuwde plattegrond

Yes! De vernieuwde plattegrond is klaar! Met veel dank aan Kevin Megens van Artibite. In deze versie is de uitbreiding van ons kampeerterrein mooi vorm gegeven.

De dag van de kampvuurmuzikant op zaterdag 24 juni

Na het succes van vorig jaar, hebben wij ons terrein op 24 juni weer beschikbaar gesteld voor kampvuurmuzikanten. De opzet is iets anders dan vorig jaar. Zo is er geen sprake meer van voorrondes, maar van Dé dag van de kampvuurmuzikant. Op 26 locaties door heel Nederland spelen vijf kandidaten. In totaal dus 130 muzikanten. Zij kunnen zich via de website www.Dagvandekampvuurmuzikant.nl opgeven en hierbij een voorkeurslocatie aangeven. Wij hopen op veel enthousiaste deelnemers en een enthousiast publiek!

Zeearend

We zien sinds een aantal maanden heel regelmatig een zeearend vliegen boven ons terrein en ook steeds vaker twee tegelijk! Op donderdagochtend 2 februari was er ook weer eentje heel actief boven ons natuurterrein. Het zeer indrukwekkende dier was duidelijk op zoek naar ontbijt en zocht structureel de zone langs het water en boven het riet af om vervolgens via de houtwal en de bosjes weer terug te keren. Hij/zij was slechts enkele meters van mij verwijderd en je zag de kop steeds draaien en zoeken. Ook bijzonder om te zien hoe andere vogels op de zeearend reageren. Sommigen proberen zo snel mogelijk uit de buurt te komen, terwijl anderen de aanval kiezen. Na een kwartier van dit schouwspel te hebben genoten, moest ik helaas zelf weer verder. Wij hopen dat onze gasten ook dit soort onvergetelijke natuurmomenten mee gaan maken op ons terrein! Ik heb met mijn simpele telefoon deze foto gemaakt. Anja.

Zeearend

Reserveringssysteem

Mede vanwege de uitbreiding van ons kampeerterrein en het Groepsnatuurkampeerterrein, bieden wij onze gasten sinds december 2016 de mogelijkheid om online te reserveren. Het systeem is nu dus een aantal weken “in de lucht” en het blijkt goed te werken. Als u reserveert, bent u verzekerd van een plaats en wij hebben veel beter overzicht. De kans op een dubbelboeking is dankzij het systeem geminimaliseerd 😉

Het Hemelvaartweekend 2017 is populair. We hebben slechts nog een aantal tentkampeerplaatsen en camperplaatsen beschikbaar. Ook voor het Pinksterweekend staan er al veel reserveringen. Vooral camperaars zijn gewend dat ze bij ons altijd terecht kunnen zonder te reserveren. Houd er alstublieft rekening mee dat dit in 2017 anders kan zijn. We vinden het niet leuk om mensen teleur te moeten stellen, vandaar dit servicebericht.

Winter bij De Wielewaal

IMG_8308 IMG_8311

De beste wensen!

Wij wensen u een gezond, gezellig en ontspannen 2017 toe!

Jaarwisseling bij Landgoed De Wielewaal
Tijdens de jaarwisseling was het weer gezellig druk op Landgoed De Wielewaal. Mensen en honden uit alle hoeken van het land kwamen bij ons genieten van een vuurwerkvrije jaarwisseling.

Zeehond in Zeewolde!
Op maandag 31 oktober kwam Lars (7 jaar) met het verhaal dat hij een zeehond had gezien in het randmeer nabij ons Landgoed. Wat een grap, maar het bleek echt waar te zijn! De naam voor ons Groepsnatuurkampeerterrein “Op het Wielewad” blijkt dus zeer goed gekozen. Deze pionier onder de zeehonden was hier vast naar op zoek!

Fam. Kamphuis_herfst  Fam. Kamphuis_stapstenen

Uitbreiding kampeerterrein
Ons terrein is dit jaar met ruim 20.000 m2 uitgebreid. Op dit nieuwe gedeelte zijn kampeerplaatsen gecombineerd met natuurontwikkeling. Dat was geen verplichting, maar wij vonden het vanzelfsprekend. Het meanderende stroompje en de nieuwe aanplant dragen bij aan een unieke kampeerbeleving. Vanaf het voorjaar van 2017 kunt u genieten van deze mooie plaatsen.

UItbreiding Uitbreiding november

Nieuwe tarievenstructuur per 1 januari 2017, zie “tarieven/reserveren”

Volwassen bossen
Veel gasten zijn verbaasd over de schitterende natuur op en rondom ons landgoed. Hierbij een paar foto’s die op 8 september zijn gemaakt. Kleine bomen worden groot 😉

IMG_8023 IMG_8028 IMG_8015

Zomerweer
Eindelijk mooi zomerweer! Hoewel er op en rondom ons landgoed altijd wat te doen is, zorgt het mooie zomerweer voor extra plezier! De zwemkwaliteit is uitstekend en het is fantastisch om de omgeving met de fiets, kano of wandelend te ontdekken. Er varen verschillende pondjes naar het “oude land”, waardoor het ook leuk is om De Veluwe en Het Gooi vanaf De Wielewaal te ontdekken. Picknickmand mee en gaan!

De beste kampvuurmuzikant
IMG-20160529-WA0006Beste kampvuurmuzikantIMG-20160529-WA0004

Op 28 mei heeft op Landgoed De Wielewaal een voorronde plaats gevonden in het kader van de landelijke strijd om de titel “De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland”. Het weer zat gelukkig mee en de kandidaten waren allemaal enthousiast en goed voorbereid. We hebben genoten van hele diverse optredens. Heerlijk veel zelfspot en heel veel talent! Sven Reus is uitgeroepen tot winnaar. Hij maakte veel indruk bij iedereen met zijn zelf geschreven nummer en zijn stem, gitaarspel en de interactie met het publiek scoorde hoog. We mochten een “Wildcard” weg geven, aangezien er op ons terrein zes kandidaten optraden in plaats van vijf. Hoewel alle kandidaten goed waren en allemaal hun eigen sterke punten hadden, is de Wildcard naar Los Hermanos gegaan. Dit drietal was in staat om volledig instrumentaal een goede kampvuursfeer te creëren. Ze werden ondersteund door de aanwezigen die spontaan meezongen. Wij danken alle kandidaten voor hun deelname !

Voorjaar bij De Wielewaal
Voorjaar beleef je bij Landgoed De Wielewaal! Terwijl de wintergasten, waaronder vele verschillende watervogels nog aanwezig zijn, dient het voorjaar zich alweer aan! De roofvogels zijn zeer actief en het is een feest om een mooie, gevarieerde wandeling door het bos en langs de strandjes te maken. Afgelopen dagen en weken zien en horen wij regelmatig een koppel raven, dus wellicht dit jaar een eerste broedgeval in het Hulkesteijnse bos! We hopen uiteraard dat de bruine kiekendief zich ook weer laat zien. Als het windstil is, kun je op ons terrein de grutto’s horen die de winter hebben doorgebracht in Afrika en weer in Arkemheen zijn neergestreken om te broeden. Genoeg van alle natuur? De pont naar Spakenburg vaart in deze tijd van het jaar op dinsdag, donderdag en zaterdag. Spakenburg staat bekend om de lekkere vis, de gezellige winkels en café’s, de zaterdagmarkt en diverse musea.

Strand_februari 2016  D30_2753_tb  P1010923

Jaarkaarten 2016
De nieuwe jaarparkeerkaarten zijn binnen! Voor € 45,00 kunt u een heel jaar parkeren op de goed onderhouden en schone parkeerplaats. Vanwege de ligging, is de parkeerplaats ideaal voor een strandbezoek, maar zeker ook een goed startpunt voor een lange wandeling of fietstocht. U kunt in het bezit komen van een jaarparkeerkaart door langs te komen bij de receptie of het bedrag over te maken. In het laatste geval sturen wij de jaarparkeerkaart per post naar u op. Mocht u meer willen weten, neem dan vooral even contact met ons op!

Nieuwe plattegrond
Met trots presenteren wij onze nieuwe plattegrond! Kevin Megens, eigenaar van de Motion Design Studio ARTIBITE, heeft een knap staaltje werk geleverd. Hoewel hij zich normaal gesproken met name bezig houdt met bewegende beelden, is het hem gelukt om ons terrein van ruim 200.000 m2 op een aansprekende manier in beeld te brengen!

Plattegrond Landgoed De Wielewaal