NIEUWS

Strandvuurmuzikanten!

Joepie! We hebben er al helemaal zin in: op 23 juni komt Torenhoog, een supergezellige muzikale vriendengroep, op ons strand muziek maken. Natuurlijk zorgen wij voor een kampvuur. Mede namens Torenhoog nodigen wij iedereen uit om, al dan niet met eigen muziekinstrumenten, deze avond de zomer met ons te vieren!

Hemelvaart & Pinksteren

Hierbij willen wij iedereen graag laten weten dat wij voor het Hemelvaart en Pinksterweekend alleen nog enkele camper/kampeerauto plaatsen beschikbaar hebben!! Zowel de groepsvelden als de kampeervelden voor tenten en caravans zijn volledig bezet. Het heeft dus geen zin om ons te mailen en te bellen voor deze twee weekenden. We vinden het super fijn dat er zoveel belangstelling voor ons terrein is! En we gunnen iedereen een prettig en relaxed verblijf.

Hulp gezocht!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, vrolijke hulp voor het schoon houden van de sanitaire voorzieningen en het uitvoeren van praktische klussen op en rond het terrein. Het gaat om de periode tussen half april en half oktober. Uren en betaling in overleg. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Willem. Bij voorkeur via mail naar LandgoedDeWielewaal@gmail.com.

Let op! Het sanitair gebouw wordt opgeknapt!

Vanwege een grote opknapbeurt van ons grote sanitair gebouw, is Landgoed De Wielewaal in principe gesloten vanaf maandag 11 t/m vrijdag 15 maart 2019! Er komt o.a. een hele nieuwe deklaag op de vloer en de wanden worden opgeknapt. Vervolgens zal de schilder langs komen. Kortom, we starten het nieuwe kampeerseizoen met vernieuwd sanitair. Een goed vooruitzicht! Campers en kampeerauto’s met eigen sanitaire voorzieningen zijn wel welkom, maar kunnen in deze periode dus echt geen gebruik maken van onze sanitaire voorzieningen! Lozen van afvalwater en chemisch toilet is wel mogelijk.

Kom winterkamperen

Kamperen in de winter is een speciale ervaring. Bij Landgoed De Wielewaal bent u 365 dagen per jaar welkom, dus ook in de winter. Het maken van een kampvuur is op het gehele terrein toegestaan. Wij hebben vuurschalen voor u klaar staan en u kunt droog hout kopen bij de receptie. Zo blijft u toch lekker warm!

Vuurwerk vrij oud & nieuw en reserveringen voor 2019

Behoefte aan een vuurwerkvrije jaarwisseling? Dan bent u bij ons van harte welkom! Reserveren is gewenst.

Aanleg plankenpad

In de herfstvakantie zijn wij begonnen met de aanleg van een plankenpad in het bos dat grenst aan ons terrein. Staatsbosbeheer was voornemens om brede puinpaden aan te leggen, maar in goed overleg hebben wij gelukkig een akkoord kunnen bereiken voor een 5 km lange wandelroute die deels verhard is, deels onverhard en deels dus voorzien van planken. Het hout is geleverd door Staatsbosbeheer en Landgoed De Wielewaal neemt de kosten van de aanleg voor haar rekening. Door deze constructie ontstaat er een gevarieerde, aantrekkelijke wandelroute.

Erkend leerbedrijf!

Landgoed De Wielewaal is per 17 september 2018 erkend als leerbedrijf! Wij zijn er trots op dat wij als “groen bedrijf” jonge mensen kunnen laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf en het beheer van “groen”. Daarnaast hopen wij natuurlijk te inspireren en enthousiasmeren.  Onze eerste stagiair van de opleiding Toegepaste Biologie heeft o.a. een plan gemaakt om onze binnendijkse waterpartij nóg aantrekkelijker te maken voor ijsvogels en andere soorten. In het kader van dit project, hebben wij samen met de stagiair grootschalige snoeiwerkzaamheden verricht en de afstroom verbeterd. Hier profiteren niet alleen de ijsvogels van, maar ook libellen en amfibieën.

 

NKC Camperfestival 2018

In het weekend van 15 en 16 september vindt op ons terrein het camperfestival van de NKC plaats. Zoals beschreven op de website van de NKC (www.NKC.nl): “Live muziek, de geur van houtvuur en barbecue, kinderen die zichzelf uitstekend vermaken, een dj die plaatjes staat te spinnen, rustig ontwaken met vogelgefluit. Klinkt dat als muziek in je oren? Kom dan op 15 september naar het NKC Camperfestival in Zeewolde. Food & drinks, bring your own bbq. Gratis ontbijt voor NKC-leden”.    

Een nachtje eerder arriveren of langer blijven? Geen enkel probleem! Extra overnachtingen dienen gereserveerd te worden via de reserveringsmodule op deze (onze eigen!) website.

Promotiefilmpje Gemeente Zeewolde

Powered bij Zeewolde Zakelijk

Stiltewandeling met daarna yoga op ons strand – 20 juli

Een heerlijke wandeling door een inspirerende en zeer “groene” omgeving en aansluitend yoga op het strand. Wat een goed begin van het weekend! We zijn blij dat Judith een plekje in haar drukke agenda heeft gevonden om zo’n bijzondere avond op ons Landgoed te organiseren. Judith is een gediplomeerd en enthousiaste yogadocente die mede dankzij haar heldere stem en goede uitleg yoga voor iedereen toegankelijk en leuk maakt. Echt een aanrader! Aanmelden kan vanaf nu rechtstreeks bij Judith. Kosten: € 8,00 per persoon. Zie voor aanmelden en meer informatie: www.YogaJuud.nl

Hemelvaart & Pinksteren 2018

Hemelvaart en Pinksteren 2018 liggen inmiddels achter ons. Wat een ongelofelijke drukke, maar gelukkig ook hele gezellige dagen! Super fijn om “oude bekenden” te zien, maar ook leuk om weer nieuwe gasten te mogen verwelkomen! Wij hopen dat iedereen een leuke tijd heeft gehad en willen iedereen graag bedanken voor de prettige sfeer!

Vuurloop

Een groot vuur, ritmische trommels en uitzicht over het water. Voor de derde keer werd onlangs op ons strand een vuurloop gehouden. Een Hongaars gebruik wat ze graag willen delen met een ieder die daar geïnteresseerd in is. Binnenkort meer hier over op onze website.

 

Stoomcursus

Wie op zaterdag 22 april ons terrein op kwam rijden, waande zich even in vroegere tijden. Er reden verschillende stoomvoertuigen rond, variërend van klein naar groot en van heel oud tot relatief nieuw. Op ons terrein werd het “Stoomexamen” afgelegd, georganiseerd door onze Gelderse overburen van Stoomgemaal Arkemheen. Alle twaalf cursisten zijn geslaagd, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Voorjaar!

Na een paar heerlijke winterweken, hangt nu het voorjaar in de lucht! De gele kornoelje bloeit al, de vogels fluiten volop en de wintergasten, zoals de vele ganzen, smienten en kleine zwanen die de wintermaanden hebben door gebracht langs de randmeren, trekken weer weg naar hun broedgebieden in het noorden. Het is nu even rustig wat betreft kampeerders, maar gezien de hoeveelheid telefoontjes, mailtjes, spontane bezoekjes en reserveringen, gaan we met z’n allen weer een mooi seizoen tegemoet!

Tijdens het Hemelvaartweekend en het Pinksterweekend is er geen ruimte meer voor groepen. Voor individuele kampeerders en campers zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Reserveren kan eenvoudig via deze website.

   

Een ontspannen en gezellig jaar toegewenst!

De feestdagen liggen al even achter ons en we kijken met veel plezier & vertrouwen naar het nieuwe kampeerseizoen. De reserveringen blijven binnen stromen van zowel mensen die ons terrein al jarenlang bezoeken als van mensen die dit jaar voor de eerste keer te gast zullen zijn. Erg leuk!

Momenteel houden de schapen het gras kort op het nieuwe kampeerterrein en laten de ijsvogels regelmatig van zich horen. Ook zien en horen wij regelmatig fazanten. We hadden eerlijk gezegd verwacht dat dit van korte duur zou zijn, aangezien de vos ook regelmatig langs komt, maar blijkbaar zijn fazanten slimmer en sneller dan ze er uit zien of lust “onze” vos geen fazant. De harde wind van afgelopen tijd heeft veel zand van de strandjes weg gespoeld. Jammer, maar daar lijkt weinig aan te doen te zijn. Goede ideeën zijn overigens welkom…

Kerst zonder stress en een vuurwerkvrije jaarwisseling

Ook dit jaar is iedereen van harte welkom om de kerstdagen in een rustige, natuurlijke omgeving door te brengen. Alle tijd en ruimte voor een mooie wandeling of fietstocht of gewoon lekker fikkie stoken voor de kampeerauto. De wintergasten uit het hoge noorden zijn al gearriveerd en kwekken en kwaken er gezellig op los. De ijsvogels laten zich regelmatig bewonderen en ook de roerdomp laat zich tijdens de wintermaanden wat vaker zien, zeker tijdens het dagelijkse ruzietje met de blauwe reiger. Momenteel lopen er veel reeën op en rond ons terrein en ook de vos voelt zich bij ons helemaal thuis. Kortom, genoeg te zien en te beleven voor echte natuurliefhebbers en rustzoekers!

Ons terrein is volledig vuurwerkvrij. Dankzij de geïsoleerde ligging is er nauwelijks overlast van vuurwerk. Er is wel eens vuurwerk te horen vanaf De Eemhof (circa 3,5 km verderop) en soms hoor je op oudejaarsdag het carbid schieten op het “oude land” aan de overkant van het water, in de Gemeenten Nijkerk en Spakenburg. Door de relatief grote afstand wordt dit echter door vrijwel alle mensen en honden niet als “bedreigend” of “beangstigend” ervaren. Als er gasten zijn die het leuk vinden, zijn wij bereid om op oudejaarsdag een wandeling te organiseren. Gezien de grote belangstelling, is een plaats reserveren van harte aanbevolen.

Tarieven 2018

De tarieven blijven in 2018 gelijk aan de tarieven zoals gehanteerd in 2017.

Nieuwe accommodatie beschikbaar!

Wij zijn blij om te kunnen vermelden dat er een nieuwe accommodatie beschikbaar is! Een uniek, zelf ontworpen en ingerichte “tiny house”. De accommodatie is voorzien van een houtkacheltje en eenvoudig aanrechtblokje en heeft een prachtige plek gekregen op ons nieuwe kampeerterrein.

 

Kampeerterrein een succes!

Het kampeerterrein dat vanaf dit jaar in gebruik genomen kon worden, is een echt succes! Wat krijgen we veel leuke, enthousiaste reacties! We hebben het terrein ingericht zoals we zelf graag kamperen: veel ruimte en groen en keuze uit plaatsen met en zonder elektriciteitsaansluiting.

 

24 juni: De dag van de Kampvuurmuzikant!

Zaterdag 24 juni was het De Dag van de Kampvuurmuzikant. We hebben de hele dag in spanning gezeten of het ‘s avonds wel droog zou blijven. En ja, dat geluk hadden we! En de muzikanten waren super goed! Len & Mar, Sven & Robbert en Torenhoog: we hebben allemaal van jullie genoten en willen jullie ontzettend bedanken voor de mooie avond! De jury had het moeilijk, want de verschillen wat muzikaal talent betreft waren minimaal, maar uiteindelijk is Torenhoog tot winnaar uitgeroepen. Hele aanstekelijke muziek met goede teksten en het enthousiasme spatte er van af. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

Filmpje van een deel van het terrein van Landgoed De Wielewaal

Tijdens het Pinksterweekend van 2017 zijn de waterscouts van Midden Nederland weer bij ons te gast in verband met hun “ZuWaKa”. Ze gebruiken een drone met camera om o.a. de zeilwedstrijden te filmen. Ze hebben voor ons ook een leuk filmpje en mooie foto’s gemaakt van een deel van ons terrein. Helaas is ons natuurterrein tussen de camping en het vluchthaventje niet gefilmd, aangezien de batterij bij aankomst bij het eerste strandje leeg was, maar uiteraard heel hartelijk dank voor deze mooie beelden!

 

 

24 juni: Dag van de Kampvuurmuzikant

Jaaaaa! Er zijn genoeg muzikanten die zich op hebben gegeven om op 24 juni op verschillende plaatsen in Nederland bij een kampvuur hun muziek ten gehore te brengen. Binnenkort stellen wij hier de muzikanten voor die op ons terrein zullen spelen. Voor meer informatie over het concept kunt u alvast een kijkje nemen op www.DagvandeKampvuurmuzikant.nl

Nieuwe brug geplaatst

Op 4 april is de brug geplaatst die het bestaande terrein verbindt met het nieuwe kampeerterrein. De brug is geheel gemaakt van Flevolands eikenhout, zelfs grotendeels van bomen van eigen terrein.

Vernieuwde plattegrond

Yes! De vernieuwde plattegrond is klaar! Met veel dank aan Kevin Megens van Artibite. In deze versie is de uitbreiding van ons kampeerterrein mooi vorm gegeven.

De dag van de kampvuurmuzikant op zaterdag 24 juni

Na het succes van vorig jaar, hebben wij ons terrein op 24 juni weer beschikbaar gesteld voor kampvuurmuzikanten. De opzet is iets anders dan vorig jaar. Zo is er geen sprake meer van voorrondes, maar van Dé dag van de kampvuurmuzikant. Op 26 locaties door heel Nederland spelen vijf kandidaten. In totaal dus 130 muzikanten. Zij kunnen zich via de website www.Dagvandekampvuurmuzikant.nl opgeven en hierbij een voorkeurslocatie aangeven. Wij hopen op veel enthousiaste deelnemers en een enthousiast publiek!

Zeearend

We zien sinds een aantal maanden heel regelmatig een zeearend vliegen boven ons terrein en ook steeds vaker twee tegelijk! Op donderdagochtend 2 februari was er ook weer eentje heel actief boven ons natuurterrein. Het zeer indrukwekkende dier was duidelijk op zoek naar ontbijt en zocht structureel de zone langs het water en boven het riet af om vervolgens via de houtwal en de bosjes weer terug te keren. Hij/zij was slechts enkele meters van mij verwijderd en je zag de kop steeds draaien en zoeken. Ook bijzonder om te zien hoe andere vogels op de zeearend reageren. Sommigen proberen zo snel mogelijk uit de buurt te komen, terwijl anderen de aanval kiezen. Na een kwartier van dit schouwspel te hebben genoten, moest ik helaas zelf weer verder. Wij hopen dat onze gasten ook dit soort onvergetelijke natuurmomenten mee gaan maken op ons terrein! Ik heb met mijn simpele telefoon deze foto gemaakt. Anja.

Zeearend

Reserveringssysteem

Mede vanwege de uitbreiding van ons kampeerterrein en het Groepsnatuurkampeerterrein, bieden wij onze gasten sinds december 2016 de mogelijkheid om online te reserveren. Het systeem is nu dus een aantal weken “in de lucht” en het blijkt goed te werken. Als u reserveert, bent u verzekerd van een plaats en wij hebben veel beter overzicht. De kans op een dubbelboeking is dankzij het systeem geminimaliseerd 😉

Het Hemelvaartweekend 2017 is populair. We hebben slechts nog een aantal tentkampeerplaatsen en camperplaatsen beschikbaar. Ook voor het Pinksterweekend staan er al veel reserveringen. Vooral camperaars zijn gewend dat ze bij ons altijd terecht kunnen zonder te reserveren. Houd er alstublieft rekening mee dat dit in 2017 anders kan zijn. We vinden het niet leuk om mensen teleur te moeten stellen, vandaar dit servicebericht.

Winter bij De Wielewaal

IMG_8308 IMG_8311

De beste wensen!

Wij wensen u een gezond, gezellig en ontspannen 2017 toe!

Jaarwisseling bij Landgoed De Wielewaal
Tijdens de jaarwisseling was het weer gezellig druk op Landgoed De Wielewaal. Mensen en honden uit alle hoeken van het land kwamen bij ons genieten van een vuurwerkvrije jaarwisseling.

Zeehond in Zeewolde!
Op maandag 31 oktober kwam Lars (7 jaar) met het verhaal dat hij een zeehond had gezien in het randmeer nabij ons Landgoed. Wat een grap, maar het bleek echt waar te zijn! De naam voor ons Groepsnatuurkampeerterrein “Op het Wielewad” blijkt dus zeer goed gekozen. Deze pionier onder de zeehonden was hier vast naar op zoek!

Fam. Kamphuis_herfst  Fam. Kamphuis_stapstenen

Uitbreiding kampeerterrein
Ons terrein is dit jaar met ruim 20.000 m2 uitgebreid. Op dit nieuwe gedeelte zijn kampeerplaatsen gecombineerd met natuurontwikkeling. Dat was geen verplichting, maar wij vonden het vanzelfsprekend. Het meanderende stroompje en de nieuwe aanplant dragen bij aan een unieke kampeerbeleving. Vanaf het voorjaar van 2017 kunt u genieten van deze mooie plaatsen.

UItbreiding Uitbreiding november

Nieuwe tarievenstructuur per 1 januari 2017, zie “tarieven/reserveren”

Volwassen bossen
Veel gasten zijn verbaasd over de schitterende natuur op en rondom ons landgoed. Hierbij een paar foto’s die op 8 september zijn gemaakt. Kleine bomen worden groot 😉

IMG_8023 IMG_8028 IMG_8015

Zomerweer
Eindelijk mooi zomerweer! Hoewel er op en rondom ons landgoed altijd wat te doen is, zorgt het mooie zomerweer voor extra plezier! De zwemkwaliteit is uitstekend en het is fantastisch om de omgeving met de fiets, kano of wandelend te ontdekken. Er varen verschillende pondjes naar het “oude land”, waardoor het ook leuk is om De Veluwe en Het Gooi vanaf De Wielewaal te ontdekken. Picknickmand mee en gaan!

De beste kampvuurmuzikant
IMG-20160529-WA0006Beste kampvuurmuzikantIMG-20160529-WA0004

Op 28 mei heeft op Landgoed De Wielewaal een voorronde plaats gevonden in het kader van de landelijke strijd om de titel “De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland”. Het weer zat gelukkig mee en de kandidaten waren allemaal enthousiast en goed voorbereid. We hebben genoten van hele diverse optredens. Heerlijk veel zelfspot en heel veel talent! Sven Reus is uitgeroepen tot winnaar. Hij maakte veel indruk bij iedereen met zijn zelf geschreven nummer en zijn stem, gitaarspel en de interactie met het publiek scoorde hoog. We mochten een “Wildcard” weg geven, aangezien er op ons terrein zes kandidaten optraden in plaats van vijf. Hoewel alle kandidaten goed waren en allemaal hun eigen sterke punten hadden, is de Wildcard naar Los Hermanos gegaan. Dit drietal was in staat om volledig instrumentaal een goede kampvuursfeer te creëren. Ze werden ondersteund door de aanwezigen die spontaan meezongen. Wij danken alle kandidaten voor hun deelname !

Voorjaar bij De Wielewaal
Voorjaar beleef je bij Landgoed De Wielewaal! Terwijl de wintergasten, waaronder vele verschillende watervogels nog aanwezig zijn, dient het voorjaar zich alweer aan! De roofvogels zijn zeer actief en het is een feest om een mooie, gevarieerde wandeling door het bos en langs de strandjes te maken. Afgelopen dagen en weken zien en horen wij regelmatig een koppel raven, dus wellicht dit jaar een eerste broedgeval in het Hulkesteijnse bos! We hopen uiteraard dat de bruine kiekendief zich ook weer laat zien. Als het windstil is, kun je op ons terrein de grutto’s horen die de winter hebben doorgebracht in Afrika en weer in Arkemheen zijn neergestreken om te broeden. Genoeg van alle natuur? De pont naar Spakenburg vaart in deze tijd van het jaar op dinsdag, donderdag en zaterdag. Spakenburg staat bekend om de lekkere vis, de gezellige winkels en café’s, de zaterdagmarkt en diverse musea.

Strand_februari 2016  D30_2753_tb  P1010923

Jaarkaarten 2016
De nieuwe jaarparkeerkaarten zijn binnen! Voor € 45,00 kunt u een heel jaar parkeren op de goed onderhouden en schone parkeerplaats. Vanwege de ligging, is de parkeerplaats ideaal voor een strandbezoek, maar zeker ook een goed startpunt voor een lange wandeling of fietstocht. U kunt in het bezit komen van een jaarparkeerkaart door langs te komen bij de receptie of het bedrag over te maken. In het laatste geval sturen wij de jaarparkeerkaart per post naar u op. Mocht u meer willen weten, neem dan vooral even contact met ons op!

Nieuwe plattegrond
Met trots presenteren wij onze nieuwe plattegrond! Kevin Megens, eigenaar van de Motion Design Studio ARTIBITE, heeft een knap staaltje werk geleverd. Hoewel hij zich normaal gesproken met name bezig houdt met bewegende beelden, is het hem gelukt om ons terrein van ruim 200.000 m2 op een aansprekende manier in beeld te brengen!

Plattegrond Landgoed De Wielewaal